Groen zonder links

geplaatst in: Nieuws | 0
Gefeliciteerd Amsterdam! De groenste partij van Nederland heeft gewonnen en dat is goed nieuws voor alle groenliefhebbers in de stad. Bent u ook benieuwd wat ze van de plannen vinden om 25 gezonde bomen te kappen in het Weesperplantsoen?

Uit het verkiezingsprogramma GroenLinks:

“Amsterdam wordt een groenere stad met meer kleine groene plekken in wijken, meer bomen, en meer topnatuur in de ecologische hoofdstructuur.”

Nou, dat klinkt hoopvol toch?

Er worden meer bomen geplant in de stad. Bestaande bomen zijn het uitgangspunt bij herinrichting van de openbare ruimte; kap is alleen toegestaan mits direct in de buurt gecompenseerd.

Hmmm compensatie … dat is al iets minder hoopvol.

Tijdens de verkiezingen schreeuwde Groen Links van de daken hoe belangrijk groen is voor Amsterdam. Groen zou het speerpunt voor de verkiezingen worden, een echte stemmentrekker. En dat lukte. Nu is er een coalitie gevormd en wat blijkt? De portefeuilles Wonen, Bouwen, Dierenwelzijn en Groen gaan naar de SP. Heel slim natuurlijk van Groen Links, nu kunnen ze niet afgerekend worden op de gigantische groenschade die het volbouwen van de stad met zich meebrengt.

Zoals vanouds vlakt GroenLinks na de verkiezingen het groen uit hun naam helemaal uit en blijft er alleen nog links over. Het volk wordt zo misleid en de groene idealen verloochend.